Copyright 2012 http://alexawwa.wix.com/trinity, Ul. Petra Berislavića 16, Zagreb

  • w-facebook
  • w-tbird

Lasersko uklanjanje akni i mrlja od akni

Stranica u izradi!

1/5

Akne i mrlje na koži koje su ostale nakon akni su veliki problem. Bez obzira da li ste u pubertetu ili ste odavno izašli iz njega, problem se može riješiti. I to trajno! Kod akni postoji veliki broj krema kojima možete postići manje ili veće rezultate, ali laser će Vam na najsuvremeniji način riješiti problem. Kod mrlji koje su ostale nakon akni nemate mnogo izbora. Mrlje ostaju i nakon što izađete iz puberteta te ih ne možete ukloniti, već ih možete jedino zamaskirati puderom. Terapija laserom će riješiti Vaš dugogodišnji problem.

Akne počinju u adolescenciji radi hormonalnih promjena koje stimuliraju produkciju sebuma (loja) u lojnim žlijezdama i izazivaju zagušenje kanala lojnih žlijezda. Takođe, uzroci pojačanog lučenja sebuma mogu biti masne kreme, neadekvatna higijena i kozmetika, zagađenje i visoka vlažnost zraka, kao i određeni lijekovi. U zatvorenim porama akumuliraju se toksini i razmnožavaju bakterije koje izazivaju kronično oboljenje lojnih žlijezda. Na površini kože se to manifestira kao stvaranje akni.​

Laser koristi svjetlosnu energiju (HFX technology) od 480nm kako bi prebacio potrebnu energiju u dublje slojeve kože dermis i subkutis i time potaknuo određene procese. Djelovanjem na kapilare i lojne žlijezde smanjuje se lučenje sebuma i direktno potpuno uklanjaju bakterije, što za posljedicu imasmanjenje i nestanak akni i komedona. S obirom da laser primjenjuje najnoviju tehnologiju baziranu na ksenonskom laserskom snopu, omogućava bezbolno antiinflamatorno i regenerativno djelovanje. Infekcija se smiruje i istovremeno potiče regeneracija strukture derma tako da se osim smanjenja akni odstranjuju i mrlje od akni i dobija  bolji i ljepši ten. Tretman potiče razvoj novog kolagena pa smanjuje blaže ožiljke, a koža je nježnija i zategnutija. Stimulira stvaranje novih elastičnih vlakana u koži i tako spriječava pojavu novih ožiljaka i ublažava već postojeće.Najveće prednosti terapije laserima u odnosu na dosadašnje su:

• brža je i efikasnija od lijekova
• bezbolna i sigurna
• bez neželjenih efekata
• nema iritacije i crvenila kože u toku terapijeTretmani su sigurni i neinvazivni, a metoda klinički dokazana. Preporučuje se tri do pet tretmana. Prva tri tretmana se rade sa vremenskim razmacima od 10 dana, a nakon toga u razmacima od tri tjedna. Preporučuje se tri do pet tretmana.

Tretman se ne radi ako su prisutni maligni procesi u organizmu, srčani pejsmejker, metalni implanti, hepatitis infekcije, u trudnoći i tokom dojenja.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now